9 Aralık 2009 Çarşamba

EVRİM TEORİSİ Mİ YARATILIŞ TEORİSİ Mİ?




Evrim Teorisi, Türkiye’de insanların en fazla görüş bildirdiği bilimsel teori. Hayatında ortaokul biyoloji kitabı dahi okumamış insanlar bile bu konu hakkında bir görüşe sahip. Genel kanı Evrim Teorisi’nin “çürütülmüş” ve geçerliliğini yitirmiş bir teori olduğu yönünde. Gerçek ise bu görüşün tam aksine Evrim Teorisi’nin ilk ortaya atıldığı günden beri gitgide daha da güçlendiği ve hayatımızın birçok yerinde karşımıza çıktığıdır.

Bilimsel teoriler inanç veya inançsızlıkla bağdaştırılamaz çünkü bilim doğmalara bağlı değildir. Bu yüzden bir bilimsel teori ortaya atılırken onun herhangi bir dine karşı savlarının olup olmadığına bakılmaz.


Kuran, şeriat ve dinsel inançların büyük bölümünün etik dışı uygulamalar, hurafe ve mitolojik inançlardan oluştuğu açıktır: Üç , çıplak huriler, bilezikli gılmanlar, zebaniler, balkonlu köşkler, divanlar, yeşil yastıklar, altın tepsiler, ipekler, süt ırmakları, bal ırmakları, şarap ırmakları…

“Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık.” diyen Hicr Suresi: 26 ya mı inanalım? Bir kere öncelikle Tanrı “andolsun” diyerek yemin etmez, ant içmez. İkincisi “biz” diyerek çoğul konuşmaz, üçüncüsü “kuru çamur” başkadır “balçık” başkadır. Balçık “sulu çamurdur”, balçığa şekil verilemez ! Zaten bu mitolojik ifade bütün putperest dinlerde aynen var: Tanrılar kilden bir insan heykeli yapıp ona hayat verirler !

Evrim kuramına karşı çıkıp “ateistler büyük panikte” diye tepişenler öncelikle İslam cennetindeki “ceylan gözlü huriler, kolları bilezikli gılmanlar, şarap ırmakları, bal ırmakları, köşkler, tahtlar, yeşil yastıkları vs” bunları açıklamak durumundadırlar.

bilim dilinde bir hipotezin teoriye dönüşmesi için sağlam kanıtlara, temellendirmelere ihtiyacı vardır. sözde yaratılış teorisinin ise bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. evrim teorisi ise fosiller, genetik, embriyoloji gibi birçok bilim dalının verileriyle desteklenmektedir.

bilim dilinde bir hipotezin teoriye dönüşmesi için sağlam kanıtlara, temellendirmelere ihtiyacı vardır. sözde yaratılış teorisinin ise bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. evrim teorisi ise fosiller, genetik, embriyoloji gibi birçok bilim dalının verileriyle desteklenmektedir.

Bir hipotezin teoriye dönüşmesi için sağlam kanıtlara, temellendirmelere ihtiyacı vardır. Sözde yaratılış teorisinin ise bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. Evrim teorisi ise fosiller, genetik, embriyoloji gibi birçok bilim dalının verileriyle desteklenmektedir.

Bu yüzdendir ki bu yaratılış varsayımından din kitaplarında bahsedilebilir, ancak evrim teorisi biyoloji dersi kitaplarının önemli bir bölümü olarak yer almaktadır.

8 yorum:

  1. cehennemde yanarken Darwine rahmet okuyan Ateist seni...

    YanıtlaSil
  2. dünyanın durduğu boşluğun bilimsel açıklamasını yapabilirmisin? atrıca dünyadaki herşeyin çift olmasını tesadüflere bağlayabilirmisin dişi bitki erkek bitki artı kutup eksi kutup galibiyet mağlubiyet kadın erkek gelmek gitmek dişi erkek herşey çifttir.allah kendine yemin eder kendi yarattığınada yemin eder ant içerallah başlıbaşına bi güçtür bi otoritedir sorgulama şansın olmaz dünyalarda çifttir dünya ahiret.din ve bilim hakkında hiçbişey bilmeyen bir insan düşün bu insan hiçbişey ve hiçbir insan görmemiş olsun bir tehlike anında tek başınaysa sığınacak bir tanrı bir rab bir allah arar buda insanın yaratılış fıtratı gereğidir.bir gemiye binersingemi azgın dalgalarla boğuşurken din allahın dinidir diyerek allaha dua edersin ama seni o fırtanadan kurtarıp karaya çıkarınca onu tanımassın ona isyan edersin.bu nedendir çünkü tehlike anında seni ne bilim kurtarır ne hipotezler kurtarır.

    YanıtlaSil
  3. "dünyanın durduğu boşluğun bilimsel...."başlayan yorumcuya,

    Mekkeli putperestler senin gibi konuşurdu. İslam geldikten sonra da aynı sorular aynı cevaplar devam ediyor....Kuran boyutunda, 1400 yıl gerinin verileriyle bilimsel düşünebilen bir insanın aklını kurcalayan sorular ve cevapları sendeki..

    YanıtlaSil
  4. şimdi bu yönde insan bilgilendirilmemiş olsaydı ozmn ne olucakdı tanrı diye bişey yok die evrim var die dersler verilseydi böyle eğitilseydi gemiyle denizin ortasında batınca da illa bir kurtarıcımı arıycaktınız hem o iş kurtuldunmu böyle oluyor da ölünce ne oluyor hee ölüncede vaaden bukadarmışş ulan bu ne vadeedir be doğar doğmaz ölenler var 8 yaşında üstüne kapı düşenler var ne salakca bir yaklaşım artı salaklığınızın 2. kısmıda burada kimse bir yaratıcı yok demiyor yaratıcı var ama düşündüğünüz gibi gökten kitapları mağralara fırlatmıyor 5 milyar yaşındaki dünyaya 10000 yaşında diyorsunuz işte ondan sonra gel konuş bunları kıt kıt kıt

    YanıtlaSil
  5. söylecek çok şeyde kalmamış ama benim diyebileceğim insan kendi içindeki inanç tabusunu yıkmadan bu tür önemli konulara objektif bakamaz çünkü derlinlerde ölümden sonra ızdırap korkusu ve Ödüllendirilme umudu serpiştirilmiş. Kuran,incil,tevratta da çokça geçen konular bunlar bana kalırsa saçmalıktan öte birşey değil sadece insanları yarattıkları dine bağlamakla alakalı şöyle geriye yaslandığınızda düşünün ki siz tanrısınız kendi yarattığınız bir varlığın size inanmadığı için (iyi veya kötü bir insan olması önemli değil bu durumda) sonsuza kadar ızdırap içinde bırakırsınız temel olarak aslında insanların dini inançlarından da tanrı sorumlu o zaman neden herkes iyi bir yeri hak edeceğine cehennem var kafirlere adamın yetiştiği ortam ve inanış dahilinde beyin şekillenir ayrıca tanrı arabistanda muhammed'in sex hayatıyla ilgileneceğine daha keşfedilmemiş yerlerde olan mayalar güneşin doğması için 100 lerce kölelerin kafasını uçurmasına niye engel olmadı ?

    YanıtlaSil
  6. tüm bu yapılan din karşıtı konuşmalara girmeyeceğim.çünkü tarih objektiflik ister.insanoğlunun en az yapabildiği şeylerden biridir buda.benim sevgili ateistlere birkaç sorum olacak:
    ölüme bakışınız nasıl?korkutmuyor mu?şayet inanacak bişeyim olmasaydı çok tırsardım.yani bir düşünsenize yokluğu...yoksun arkadaş...anıların yaşadıkların bitiyor.bittiğini bile bilmiyorsun,düşünemiyorsun...yoksun çünkü...şimdi anne karnındaki doğmak üzere olan fetusla konuşma imkanımız olsa.ve ona birazdan seni hayata bağlayacak olan göbek kordonunu kesecez ve sen hala yaşayacaksın desek tahmin ediyorum ki o da inanmaz.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir yazı olmuş
    tabu can çekişiyor ;)

    YanıtlaSil
  8. ''Tüm bu yapılan din karşıtı konuşmalara''diye başlayan arkadaş korku üzerine kurulan şeydir zaten din. Yoklugu kabullenememiştir insan o yüzden uydurmuştur cenneti cehennemi.O zaman reenkarnasyon da çok mantıklı ?

    YanıtlaSil