18 Ocak 2010 Pazartesi

Allah'ın şiddeti

Meryem 98.ayet
" Hem onlardan önce nice nesilleri helak ettik. Şimdi onlardan hiçbirini görüyor musun, yahud onların hafif bir sesini işitiyor musun?"



Muhammed yazması Kuran, Araf suresi 78.
" Onları, bir 'sarsıntı' yakaladı. Yurtlarında diz çökmüş olarak sabahladılar.

7:91
"Böylece onları bir 'sarsıntı' tuttu. Arkasından da yurtlarında, diz çökmüş olarak sabahladılar."



Kuran 99:1-3
"Yer şiddetli sarsıntısıyla sarsıldığı zaman,
Ve yer ağırlıklarını (dışa) çıkardığı zaman,
İnsan da: "Buna ne oluyor?" dediği zaman..."



6:6
" Kendilerinden önce nice nesilleri helak ettiğimizi görmediler mi? Yeryüzünde size vermediğimiz imkanları onlara vermiştik. Onlara gökten bol bol yağmur indirmiş, altlarından ırmaklar akıtmıştık. Fakat onları günahlarından dolayı helak ettik. Ve kendilerinden sonra başka bir nesil yarattık."

10:13
" Andolsun ki, sizden önceki devirlerin bir çok kavmini, peygamberleri kendilerine bir çok belge ile geldikleri halde zulmettikleri ve imana gelmedikleri için helak ettik. İşte günahkârlar topluluğunu biz böyle cezalandırırız. "



6:65
" De ki; Allah , üzerinizden veya ayaklarınızın altından, azap göndermeye kadirdir. Yahut bir milleti musallat ederek bazınıza, bazınızın azabını tattırır..."

11:102
" İşte Rabbin, zalim memleketleri cezalandırdığı zaman böyle cezalandırır. Çünkü O'nun cezası çok acı, çok çetindir. "



19:74
" Halbuki biz, kendilerinden evvel, mal ve gösterişce daha güzel nice asırlar halkını helak etmişizdir."

20:128 " Onları, yerlerinde gezip durdukları şu kendilerinden önce yok ettiğimiz bunca nesillerin o korkunç akibeti doğru yola sevk etmedi mi? Doğrusu bunda ibret alacak aklı olanlar için nice deliller vardır. "



23:42 " Sonra onların ardından bir başka nesil getirdik."

25:38 -
".... Ress halkını ve bunlar arasında daha bir çok nesilleri de inkârcılıkları yüzünden helak ettik"



28:43 -
" Andolsun ki biz, ilk nesilleri yok ettikten sonra Musa'ya olur ki düşünür, öğüt alırlar diye, ... tevrat'ı vermişizdir.



32:26 -
" Kendilerinden önce, yurtlarında gezip dolaşmakta oldukları nice kuşakları helâk etmiş olmamız, daha onları doğru yola iletmedi mi? "

36:31
"Görmediler mi ki, kendilerinden önce nice kuşakları helak etmişiz. "



50:36 -
" Ey Muhammed! Biz onlardan önce kendilerinden daha kuvvetli olan ve beldeleri delik deşik eden nice nesilleri helak ettik,"

59:2
" Ehl-i kitaptan inkar edenleri, ilk sürgünleri yurtlarından çıkaran O'dur. Siz onların çıkacaklarını sanmamıştınız. Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah'tan koruyacağını sanmışlardı. Ama Allah'ın azabı, onlara beklemedikleri yerden geliverdi. O, yüreklerine korku düşürdü; öyle ki evlerini hem kendi elleriyle, hem de müminlerin elleriyle harap ediyorlardı…..."



33:26
A" llah, Kitap ehlinden, kafirleri destekleyenleri kalelerinden indirmiş, kalblerine korku salmıştı; onların kimini öldürüyor, kimini de esir alıyordunuz."

64/11
"Allah'ın izni olmadan hiçbir musibet gelip çatmaz."




.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder