9 Ocak 2010 Cumartesi

Kuran'daki pagan ayetler

" Andolsun ki biz, dünyaya en yakın olan göğü kandillerle donattık.Bunları şeytanlara atış tanesi yaptık ve ahirette onlara alevli ateş azabını hazırladık "
Mülk-5. ayet

Halk arasında yıldız kayması olarak bilinir. Meteorların atmosfere girince sürtünerek yanması, Kuran'da şeytanlara fırlatılan taneler olarak ifade ediliyor.
saffat ayet çelişkileri dünyaya en yakın olan göğü kandillerle donattık.Bunları şeytanlara atış tanesi yaptık

Saffat, 8, 9, 10.ayetler

8.“Onlar, artık yüce topluluğa kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli bir azap vardır. Ancak meleklerin konuşmalarından bir söz kapan olursa, onu da delip geçen bir parlak ışık takip eder.”

9.“Doğrusu biz (cinler), göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyle doldurulmuş bulduk. Halbuki, (daha önce) biz onun bazı kısımlarında (haber) dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor.”

10.“Onları, taşlanmış (kovulmuş) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir alev sütunu düşmüştür.” Ve “Şüphesiz onlar, vahyi işitmekten uzak tutulmuşlardır. Ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk



Animizm, doğadaki her maddenin (taşların, dağların, rüzgarın, suyun vs.) ayrı birer ruhu ve bilinci olduğunu varsayan pagan bir inanışın ifadesidir. Yunan düşünürü Aristo tarafından maddenin yaratılmadığı onun tek mutlak varlık olduğu inancıyla birleştirilmiş.....çağdaş paganizm (putperestlik)" gelişmiştir… Putperest toplumlar, taşların, dağların, rüzgarın, suyun cansız varlıkların ruhları olduğuna inanırlardı.

Hz.Muhammed ve toplum 7. yüzyılda bu tür şeylere inandığı için aynı düşünceler Kuran’da da yer alır. " göklerde ve yerde olanlar, güneş ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah'a secde etmektedir "" şeklinde Kuran'da ayet vardır.

Kuran Hac 18 ayet "" Görmedin mi ki şüphesiz, göklerde ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah'a secde etmektedir...."" Ruhları ve bilinçleri olmayan bir varlık nasıl secde etsin?

Kuran Araf 54 ayet ….. güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur... Güneş, ay ve yıldızlar putperestlerin taptıkları canlı, ruhani ilahlar oldukları için, onları da yaratan, emir veren Allah’dır ifadesi kullanılıyor. “”emrine boyun eğmiş durumda yaratan””

Günümüz din kaynakları kuranla nasıl çelişir görelim.

……cansız ve bilinçsiz maddeyi yaratıcı olarak kabul eden, Bir diğer ifadeyle maddeyi putlaştıran. cansız varlıklarda "ruh" olduğuna inanan kesimler bu batıl inancı ifade etmektedirler… ...göklerde ve yerde olanlar, güneş ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah'a secde etmektedir…

Günümüz din kaynaklarda, ………… Putperestlik. Putlara tapanlar, tapındıkları heykellerin, totemlerin bir ruhu ve kudreti olduğuna inanmış, yani cansız, bilinçsiz maddeye, bilinç ve büyük bir kudret atfetmişlerdir. Bu kuşkusuz son derece saçma bir inançtır…………. ...göklerde ve yerde olanlar, güneş ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah'a secde etmektedir… ....güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır...

“Bir zamanlar Yusuf, babasına: ‘Babacığım! Rüyamda, on bir gezegenin, güneşin ve ayın bana secde ettiğini gördüm.’ demişti.”

Gök'ün yüce ruhu, Tengri'ydi. İnsanlar kendilerini gök baba Tengri, toprak ana Ötüken ve insanları koruyan atalarının ruhları arasında kendilerini güven içinde hissedip, onlara ve diğer doğa ruhlarına dua ederlerdi. Büyük dağların, ağaçların ve bazı göllerin güçlü ruhları barındırdıklarına inanarak dualarını bunlara ederlerdi. Göğün ve yeraltının 7 katı olduğuna, her katta çeşitli ruhların varolduğuna inanılırdı. ... göklerde ve yerde olanlar, güneş ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah'a secde etmektedir... ...güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır...








.

1 yorum:

  1. senin yazılarını bir okudum da,aslında bir şey demeyecektim fakat genede şunu demeliyim sende diğerleri gibisin , varsayımların teşbihte hata olmaz diyerek mantık yürüt men anlamlı geliyor olabilir sana, fakat orada demek istenen bu cümleler ile ancak tasvir edile bilir, bu normal bir şey çünkü o zamanlarda teknolojiden bir haberlerdi, bir şeyleri ancak bu şekilde tarif edebiliyorlardı ve buda senin yanlış mantık yürüttüğünü gösterir ,kaldı ki bugün ki teknolojiyle açıklana bilen manası anlaşıla bilen sureler var, ve birebir örtüşmekte oldukları olaylar var, sen halen nasıl bu idda da buluna biliyorsun

    YanıtlaSil