20 Ocak 2010 Çarşamba

Kuran'dan Çelişkiler

"Hani kafirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke'den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır." Enfal(8/30)

‘’Ona yumuşak söz söyleyin. Belki öğüt alır yahut korkar.” Ta-Ha(20/44)

‘’Biz onu yüzbin, yahut daha fazla insana peygamber olarak gönderdik.’’ Saffat(37/142, 147)

18 - Çünkü o bir düşündü, ölçtü, biçti.
19 - Kahrolası nasıl da ölçtü, biçti.
20 - Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti.
21 - Sonra baktı.
22 - Sonra kaşını çattı, surat astı.
23 - Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.
24 - "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."
25 - "Bu, sadece bir insan sözüdür."
26 - Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.
27 - Bilir misin sen, nedir o sekar?
28 - Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.
29 - Durmadan derileri kavurur.( MÜDDESSİR SURESİ )

‘’Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin, tağuttan kaçının” diye peygamber gönderdik.’’ Nahl(16/36)

Anlaşılmayan bir şey var mı? Yok, gayet anlaşılır. Her ümmete peygamber yolladık yazıyor. Bakalım başka ne yazılmış.

‘’Dileseydik her memlekete bir uyarıcı gönderirdik.’’ Furkan(25/51)

‘’Böylece biz sana Arapça bir Kuran vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın...’’ Şura(42/7)

Hıristiyanlar ise, “İsa Mesih, Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkâr etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah, onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!(TEVBE - 30)

’“Yaratıcıların en güzelini, sizin ve geçmiş atalarınızın Rabbi olan Allah’ı bırakarak Bal’e mi tapıyorsunuz?”‘’ Saffat(37/125, 126)

‘’O, gaybı bilendir. Hiç kimseye gaybını bildirmez. ‘’; ‘’Ancak seçtiği resuller başka. (Onlara bildirir.)... ’’ Cin (sıra no:72,shf no:571, ayet no:26, 27 )
Açıkça anlaşılmakta ki Allah peygamberlerden başkasına gaybı bildirmem diyor.
‘’Hani annene ilham edilmesi gereken şeyleri ilham etmiştik: ‘’;
‘’Onu (bebek Musa’yı) sandığın içine koy ve denize (Nil’e) bırak ki, deniz onu kıyıya atsın da kendisini, hem bana düşman, hem de ona düşman olan birisi (Firavun) alsın... ‘’ Ta-ha (sıra no:20, shf no:311, ayet no:38, 39 )
‘’Musa’nın annesine, “Onu emzir, başına bir şey gelmesinden korktuğun zaman onu denize (Nil’e) bırak, korkma, üzülme. Çünkü biz onu sana döndüreceğiz ve onu peygamberlerden kılacağız” diye ilham ettik. ‘’ Kasas (sıra no:28, shf no:384, ayet no:7 )
Bu ayetlerde Musa’nın annesine gaybın bildirildiği iki kez açıkça söyleniyor. Musa’nın annesi peygamber midir?
‘’Bunun üzerine karısı bir çığlık kopararak yönelip elini yüzüne vurdu. “Ben kısır bir kocakarıyım (nasıl çocuğum olabilir?)” dedi.’’; ‘’ Onlar (melekler-yazarın notu) dediler ki: “Rabbin böyle buyurdu... ‘’ Zariyat (sıra no:51, shf no:519, ayet no:29, 30 )
Burada da İbrahim’in karısına gayb melekler tarafından bildiriliyor.
İbrahim’in karısı peygamber midir?
Neye inanacağız şimdi?
Allah’ın bir öyle bir böyle konuştuğuna mı, Kuran’ı Allah’ın yazdırmadığına mı?


‘’... Eğer o, Allah’tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı. ‘’ Nisa 4/82

‘’Böylece onlar Hud’u yalanladılar. Biz de bu yüzden onları helak ettik. Şüphesiz bunda bir ibret vardır. Onların çoğu ise iman etmiş değillerdir.’’ Şu’ara 26/139

Görüldüğü gibi, Hud’un kavmi onu yalanlayınca, iman edenlerde, inkarcılarla birlikte helak edilmişler.

‘’Onlar, inkar edenler ve sizi Mescid-i Haram’ı ziyaretten ve (ibadet amacıyla) bekletilen kurbanlıkları yerlerine ulaşmaktan alıkoyanlardır. Eğer, oradaki henüz tanımadığınız inanmış erkeklerle, inanmış kadınları bilmeyerek ezmeniz ve böylece size bir eziyet gelecek olmasaydı, (Allah, Mekke’ye girmenize izin verirdi). Allah, dilediğini rahmetine koymak için böyle yapmıştır. Eğer, inananlarla inkarcılar birbirinden ayrılmış olsalardı, onlardan inkar edenleri elem dolu bir azaba uğratırdık.’’ Fetih 48/25

Burada bir tutarsızlık, keyfilik yok mudur?


Çelişki: Allah Muhammed'e gayb'ı bildirmiş midir?

‘’Ancak seçtiği resuller başka. (Onlara bildirir.) Fakat O, Resulün önünde ve arkasında gözetleyici (melek)ler yürütür ki resullerin, Rablerinin vahiylerini tebliğ ettiklerini bilsin.’’ Cin (sıra no:72, shf no:571, ayet no:27, 28 )
‘’… Allah, size gaybı bildirecek de değildir. Fakat Allah, peygamberlerinden dilediğini seçer (gaybı ona bildirir). …’’ Al-i İmran(sıra no:3, shf no:49, ayet no:179 )
‘’O, ( Muhammed - yazarın notu ) gayb hakkında cimri değildir. ‘’ Tekvir (sıra no:81, shf no:581, ayet no:24 )
Bu ayete Diyanet’in dip notu ise şöyledir:
‘’Ayette, Muhammed’in vahiy yoluyla aldığı bilgileri, hiçbir şey saklamadan, olduğu gibi tebliğ ettiği ifade edilmektedir. ’’
Ayetten de anlaşılan bu zaten. Ve anlaşıldığı gibi Muhammed gaybı bilmektedir.
‘’De ki: … Eğer ben gaybı biliyor olsaydım, daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim.” A’raf (sıra no:7, shf no:150, ayet no:188 )
‘’De ki: “Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır’ demiyorum. Ben gaybı da bilmem... ‘’ En’am (sıra no:6, shf no:127, ayet no:50 )
Bu gruptaki üç ayete göre ise Muhammed gaybı bilmiyor. Allah’ın yazdırdığı kitapta olamayacak bir çelişki daha.
Kuran’a göre Allah önce gayb hakkında cimri değilim diyor, sonra gaybı peygamberlere bildiririm diyor, sonra da Nuh ve Muhammed’e ‘ben gaybı bilmem’ dedirtiyor. Allah böyle çelişkilerle dolu bir kitap yazdırır mı?


Çelişki: Allah peygamberleri kimlerden seçer?

‘’Biz senden önce de, memleketler halkından ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik...’’ Yusuf (sıra no:12, shf no:234, ayet no:109 )
‘’Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber gönderdik...’’ Enbiya (sıra no:21, shf no:321, ayet no:7 )
‘’De ki: “Eğer yeryüzünde, (insanlar yerine), yerleşip dolaşan melekler olsaydı, elbette onlara gökten bir melek peygamber indirirdik.” ‘’ İsra (sıra no:17, shf no:281, ayet no:95 )
Yukarıdaki ayetler çok açık, yalnızca ‘erkekler’ peygamber olarak gönderilmiştir deniliyor, meleklerden peygamber gönderilmediği özellikle vurgulanıyor. Peki aşağıdaki ayet ne diyor bakalım:
‘’Allah, meleklerden de resuller seçer, insanlardan da... ’’ Hac (sıra no:22, shf no:331, ayet no:75 )
Önce meleklerden peygamber yok de, sonra meleklerden de peygamber seçer de. Sonra da bu çelişkiler Allah’ın vahiylerinin eseri de, hadi ordan. O zaman cevapla bakalım;
Meleklerden seçilen peygamber kimdir? Hangi tarihte gönderilmiştir? Hangi topluma gönderilmiştir? Kuran’da neden belirtilmemiştir?
Bu zıt ayetlerden hangisine inanacak müminler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder