5 Kasım 2009 Perşembe

İsa'nın Mucizeleri

İsa Suyu Şaraba Dönüştürdü
İsa ilk mucizesini, Celile bölgesinde bulunan Kana kasabasında, katılmış olduğu düğünde gerçekleştirdi. İsa’nın annesi Meryem de oradaydı. Düğün sahibinin misafirler için hazırladığı şarap bitince İsa’nın annesi Meryem, İsa’nın yanına gelerek, ‘Şarapları bitti’ dedi. Bunun üzerine İsa hizmetçilere küpleri suyla doldurmalarını söyledi. Hizmetçiler küpleri suyla doldurdular ve sonra suyla dolu küpten aldılar. Bir de ne görsünler? Küplere konan su birden şaraba dönüşüvermişti. İsa suyu şaraba dönüştürmüştü. Bu, İsa’nın gerçekleştirdiği ilk mucizeydi.

yuhanna 2:1-11

İsa Fırtınayı Durdurdu
İsa ile öğrencileri kayığa binip gölde ilerlerken birden güçlü bir fırtına koptu. Öyle ki, dalgalar nerdeyse kayığı batıracaktı. İsa’nın öğrencileri korku içerisinde endişelenirken, İsa kayığın arka tarafında uzanmış uyuyordu. Gidip İsa’yı uyandırdılar. İsa da kalkıp fırtınayı azarladı, ona durmasını söyledi. Bunun üzerine fırtına bir anda yok oldu ve her taraf sakinleşiverdi. Bunu gören öğrenciler hayretler içerisinde kaldılar. Şaşkınlıklarından, ‘Fırtınalar bile O’nun sözünü dinliyor’ diyorlardı.

Matta 8:23-27

İsa Hastalara Şifa Verdi (Onları İyileştirdi
İsa Simon Petrus’un yüksek ateşten kıvranan kaynanasını da iyileştirdi. İsa kadının elini tutar tutmaz kadın hemen iyileşti. Kadın iyileşince ayağa kalktı ve evde bulunanlara hizmet etmeye başladı.

Matta 8:14-15

İsa Doğuştan Kör Doğan Adamı İyileştirdi
Kudüs şehrinde doğuştan beri kör olan bir adam yaşıyordu. İsa bu adamı görünce topraktan çamur yaptı ve çamuru bu kör adamın gözlerine sürdü. Sonra gözlerini yıkaması için ona Şiloha havuzuna gitmesini söyledi. Adam havuza gidip gözündeki çamurları yıkayınca gözleri açıldı ve birden görmeye başladı.

Yuhanna 9:1-41

İsa Kör Bir Dilenciyi İyileştirdi
Bir gün İsa Kudüs’e giderken Eriha kasabasından geçiyordu. Yol kıyısında dilencilik yapan Bartemeus adında kör bir adam duruyordu. İsa ile arkadaşları yoldan geçerken kalabalığın arasında bulunan Bartemeus, İsa’nın oradan geçmekte olduğunu farkedince birden yüksek sesle, ‘Davut Oğlu İsa, bana acı’ diyerek bağırmaya başladı. Onu azarladılar, ama o daha çok bağırdı ve İsa bu adamın sesini duyunca durdu. Adamın gözlerine dokunarak onu iyileştirdi ve ona , ‘İmanın seni iyileştirdi’ dedi. Adam da büyük bir sevinçle İsa’nın peşinden gitti.

Markos 10:46-52

İsa Bir Felçliyi İyileştirdi
Kapernahum kasabasında kötürüm, yani felçli bir adam vardı. Adam yatalak olup yürüyemediği için arkadaşları tarafından İsa’nın bulunduğu yere getirildi. Ancak kapının önünde biriken kalabalık nedeniyle İsa’nın bulunduğu yere ulaşamadılar. Bunun üzerine arkadaşları bu felçli adamı yatağıyla birlikte İsa’nın bulunduğu binanın çatısına çıkardılar ve çatıdan bir delik açarak felçli adamı iplerle aşağıya, İsa’nın bulunduğu odaya indirdiler. İsa damı görünce şöyle dedi: ‘Günahların bağışlandı! Kalk, yatağını topla ve evine git!’ Bunu duyan bazı adamlar İsa’ya kızdılarsa da İsa onlara cevaplarını verdi. Bir de İsa’nın iyileştirdiği adamı ayakta, sapasağlam görünce söyleyecek bir söz bulamadılar.

Luka 5:17-46
İsa On Cüzamlıyı İyileştirdi
Cüzam hastalığına tutulmuş on kişi İsa’yı görünce O’na yalvararak kendilerine yardım etmesini istediler. Cüzam insanın derisinde ortaya çıkan bulaşıcı, aynı zamanda, tedavi edilmezse öldürücü bir hastalıktır. Ama İsa bu hastalara yaklaşmaktan hiç korkmadı. Onlara, gidip kendilerini kahine göstermelerini söyledi, ve henüz onlar yoldayken adamlar birden iyileşiverdiler! Ama içlerinden sadece bir tanesi geri dönerek, kendisini iyileştirdiği için İsa’nın önünde diz çöktü ve O’na teşekkür etti.
Luke 17:11-19

BU MASALLARA İNANIRSANIZ EZBERLEYECEĞİNİZ AYET:

İsa kalkıp rüzgârı azarladı, göle, «Sus, sakin ol!» dedi. Rüzgâr dindi, ortalık sütliman oldu. (Markos 4:39)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder