4 Kasım 2009 Çarşamba

İslam ve Şeriat kanunları

İslam ve Şeriat kanunlarıyla bugün 1923 yılında tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen eşit haklar taban tabana çelişmektedir.

Şeriatla yönetilen ülkelerde kadınlar toplumda nasıl bir hukuk düzeninde yaşıyorlar?
Bir an Türkiye'de değil de 'şeriat'la yönetilen bir ülkede yaşadığınızı düşünün.



Kanunlara göre haklarınız şöyle:

"Arabistan'da bir kadın araba kullanabilir mi?
"Arabistanda, islam ülkelerinde bir kadın bisiklete binebilir mi?

"Türbanlı, haşemalı bir kanını yelkenli yaparken gördünüz mü?

"İranda, Arabistanda kadın başı açık sokağa çıkabilir mi?

"İslam toplumunda kadın erkeğin elini sıkabilir mi?

"İslam ülkelerinde kadın ne kadar siyaset yapabilir?

"Kadınlar derneklere üye olabilirler mi?



Kocanızın veya aile büyüğü erkeğin izni olmadan şunları yapamıyorsunuz:
"Seyahat etmeniz yasak
"Otelde veya kiralık bir evde tek başınıza kalmanız yasak
"Çocuğunuza istediğiniz adı vermeniz yasak.
"Bir işte çalışmanız yasak.
"Çarşafınızın rengini değiştirmeniz yasak.
"Orta öğretim, lise veya üniversitede okumanız yasak.
"Yüzünüzü göstermeniz yasak..
"Kocanızdan boşanmanız yasak.
"Sevdiğiniz kişiyle evlenmeniz yasak.
"Boşandıktan sonra çocuklarınızı görmeniz yasak..
"Sosyal toplantılarda konuşmanız yasak.
"Kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine itiraz etmesi yasak.

Bu liste uzayıp gidiyor.

9 yorum:

  1. birakin bu sacma sapan seyleri

    once gitte seriat nedir ogren burda yazanlarin hepsi yanlis seyler

    once muslumanligi seriati arastir oyle yorum yap

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. yukarıdaki yasaklar listesinin gerçekliğini kabul ettik diyelim.
    1 şeriyat tam anlamıyla nedir, ne değildir?
    2 bunlar şeriatla alakalı mıdır?
    3 örnek istersek tarih bize bunu verebiliyor mu?
    bu basit üç soruyla başladığımızda ve gerçek bilgiyi edindiğimizde kesin sonuca ancak ulaşabiliriz. ben şimdilik kısa kısa bu sorulara cevaplar vermeye çalışırsam,
    şeriat, Allah ın kitabında ve pergambere örettiği ve uyulması gereken kanunlardır yani din hükümleridir.2inci olarak arabistan, abd kontrolündeki suud monarşisidir bunu biliyoruz.güç mülk ve saltanatın ellerinden gitmesinden korkan ahmaklar satılmış din alimlerinden uyduruk fetvaaları kolayca alıp kanunlaştırabilmektedirde ayrca.yani bunların bir kısmı dinle uzaktan yakından alakalı deildir.bunu en kolay dinde herkesin özgür bırakımasının gerektiğini Allah ın kitabında yazmasından anlayabiliriz.3üncü olarak örnek istersek osmanlı şeriatla yönetilmiş bir imparatorluk olarak en güzel şekilde önümüze çıkar.Kanuni döneminde evi soyulan bir yaşlı hanım padişah huzurunda derdini açıklar uyurken eşyalarım paralarım çalındı der padişahta okadar ağır uyumasaydın napalım der.buna cevaben yaşlı hanım..biz padişahımızı uyanık bilirdik ondan böyle rahat uyuduk der.bu cevap üzerine saray yaşlı hanımın tüm zayiatını karşılar.
    yazı sırasında dediğim gibi herkes din konularına hür iradesiyle karar verir kafirun suresindeki ..senin dinin sana benim dinim bana..gibi(bu arada din terim olarak kural demektir,yani illa ki bir ilaha inanmak değil ateistlikte bi dindir).bunu neden söyledim.dünyaya diretilen seküler ahlaksız laik dinsiz bir düzenle uyuşturulmuş zihinlerin islama böylesine saldırması kaçınılmazdır.esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  4. ne biliyorsunda konuşuyorsun. sen hiç KUR'AN-I okudun mu ki şeriat hakkında böyle konuşuyorun. bilmeden böyle paylaşım yapma yoksa senin savunduklarını yerle bir ederim

    YanıtlaSil
  5. neden yorumumu yayınlamıyorsunuz....
    sizin yazdığınıza destek mi vermem lazım illa

    YanıtlaSil
  6. Allahin kanunlari sizi neden rahatsiz ediyor? bunu bana cevaplamayin...ömrümüz kisa... Allahin huzurunda ter dökerken cevaplarsiniz...

    YanıtlaSil
  7. sayın adsız anlattığnız şeyler tamamen hikayaden ibarettir.Peygamberizin hadisleri günümüze nasıl ulaşmıştır. Hangi hadislerin gerçek olduğundan emin olabiliriz.Bırak Osmanlıyı Dört Büyük Halife,Dört Büyük Meshep önderleri,Hep öldürülmüş hemde müslümanlar tarafından yani geçmişte yaşayan müslümanlar günümüzde yaşayan müslümanlardan daha iyi insan değildiler.O zamanlarda da ikdidar çekişmeleri olmu ama çok daha acımasızca...

    YanıtlaSil
  8. yapma arkadaşım ya!! şeriat kol bacak kesmek olarak algılanıyo ülkemizde şeriat allahınkoydu tüm kurallara denir. tabiki cezalarda olacak mesela hepimizin ağzından rahatça çıkan allahında ortak yapıp yemin etmek. yalan yere yemin etmenin islamda cezası kendi aile üyelerine yedirdiği yemeği on fakirede yedirmesi. Lütfen şeriatı kol bacak kesmek olarak algılamayalım!!!!

    YanıtlaSil
  9. Bu konuyu başlatan arkadaş şehadet getir imanını tazele,çünkü bak Allah-ü Teala(C.C) Kur'an-ı Kerim'inde şöyle buyurmaktadır:
    "Sana da, daha önceki kitabı doğrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) gönderdik. Artık aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet; sana gelen gerçeği bırakıp da onların arzularına uyma. (Ey ümmetler!) Her birinize bir şerîat ve bir yol verdik. Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardı; fakat size verdiğinde (yol ve şerîatlerde) sizi denemek için (böyle yaptı). Öyleyse iyi işlerde birbirinizle yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. Artık size, üzerinde ayrılığa düştüğünüz şeyleri(n gerçek tarafını) O haber verecektir. (Mâide suresi, 48. ayet)

    Etme eyleme İslam'dan uzaklaşma kardeş.Sen çok mu memnunsuz senin karının dışarıya açık saçık çıkıpta başkalarının onu görmesinden?Çok mu memnunsun?Birden fazla kadın hakkında da öyle deme.Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa(SAV) korumasız kadını korumak için evlilikleri olmuştur.Bizlerde şu ayete riayet olarak:
    ""Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; çünkü bu büyük bir günahtır. Yetimlerin hakkına riâyet edememekten korkarsanız (bunların yakasını bırakın da) beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan cariye (ile yetinin); bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olandır (Nisa: 4/2-3). "

    Eş hususunda bu ayete göre davranmalıyız.Senin düşündüğün gibi değildir İslamiyet.Haydi Kelime-i Şehadet'ini getiresin..
    Fii Emanillah.

    YanıtlaSil