6 Kasım 2009 Cuma

Şeriat = Baskı ve Kırbaç

Suudi Arabistan’da cinsel konuların konuşulduğu bir televizyon programının hazırlanmasına katıldığı gerekçesiyle bir kadın gazeteciye 60 kırbaç cezası verildi.



Lübnan’dan yayın yapan LBC televizyonundan temmuz ayında yayımlanan programa katılan dört Suudi erkek, Suudi Arabistan’daki cinsel yaşam hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmış ve kullanılan bazı cinsel objeleri göstermişti. Programın hazırlanmasına yardımcı olmakla suçlanan gazeteci Rozanna El Yami, bu türden bir ceza verilen ilk Suudi kadın gazeteci. El Yami’nin avukatı, müvekkilinin bir basın mahkemesinde yargılanması gerektiğini, mahkemenin davayı ele alıp ceza vermesinin, Suudi yasalarının ihlali olduğunu ileri sürdü. Programdaki dört erkekten birine, yargılama sonucu beş yıl hapis ve 1000 kırbaç cezası, diğer üç erkeğe de ikişer yıl hapis ve 300’er kırbaç cezası verilmişti. Sanıklar, ‘cinsel konuları alenen konuşmaktan’ suçlu bulunmuştu.

Bodrum İlçesi'ne 7 günlük tatil için gelen Suudi Arabistan Prensi Abdülaziz Bin Muhammet ve eşi Prenses Jawahir Bin Naif , oğlu ve yeğenleri ile birlikte çıktığı mavi yolculukta




kaynak: http://www.turandursun.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder