7 Ekim 2009 Çarşamba

Allah'ın cennet tarifi

ALLAHIN CENNET TARİFİ




Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var.
Bahçeler var, bağlar var.
Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.
Dopdolu kadehler var.
Orada ne boş bir söz işitirler, ne de bir yalan.
Bunlar Rabbinden yeterli bir bağış olarak verilir.
Nebe Suresi.31 Elmalı Hamdi Yazır Meali








5 yorum:

  1. Ne güzel bende cenneti bir şey sanırdım. :)
    Bu bizim bildiğimiz dünya değil mi ya? :D

    Ah, allahın yüceliğini övenler; hayal kırıklığına uğrayacağız. Çünkü o büyük müyük değil. Baksana bizden biri gibi. O da nefret ediyor mesela birçok şeyden.

    YanıtlaSil
  2. Allah geçmişte insandı. Tanrılar da öyle.

    Tevrata incile bakarsan daha insan gibi olduğunu, tanrının sarayının olduğunu görürsün.
    geçmişin Kralları tanrı olduğu için itaat edersen sarayına alır seni. Muhammede gelince toplum saray yalanını yutmaz olmuştu.

    YanıtlaSil
  3. Cennet de dünyadan başka bir yer değil. Köşkler, huriler, meyveler... herşey var. Ben ubradaki gılmanlardan bir şey anlamadım. Kadınlar için mi diyor, yoksa erkekler için mi? Erkekler içinse dehşet. Demek cennet de sapıklar da var diyeceğim. Kadınlar içinse vay canına... hani, kadınlar kocaları içindi. Köşkler var ise, demek ki orada soğuk da var, sıcak da. Huriler var ise... demek ki cinsel organlar da var. Meyveler var ise... Aynen cennete dünyadaki gibi her şey var. Bu cennet tarifinden ben bir şey anlamadım. Bu nasıl yaratıcı Allah aşkına. Kuran'da Firdevs cennetlerinden de bahsediyor. Ben bu adı bir yerde duymuştum. Hah.. Şehname'den. derler ki bu edebiyatçı, şair Gazneli Sultan Mahmut'a varır. Tarih yazıcısı olduğunu ve güzel şiirler yazdığını söyler. Sultan Mahmut, ona Türk tarihi yazdırmak ister. Firdevsi çok akıllı biri ya. Belki de Kuran'ı okumuş. Kuran'daki cennet için aynısını ondan ister. Sultan Mahmut, bir köşk yaptırır. Bu köşkün altından dere geçmektedir. Huriler ister. Onu da verirler. Meyveler, şaraplar ister... verirler. Dayanamaz, hani Acem ya, gılman da ister. Onu da verirler. Firdevsi tarihini bir türlü bitiremez. Sultan Mahmut onu sıkıştırır. Firdevsi bitirir. yalnız yazdığı eser Türk tarihi değil, Fars tarihidir. 60 bin beyittir. Firdevsi her beyit için bir altın ister. Sultan Mahmut, bu şehnameyi Firdevsinin yüzüne çarpar, "siktir ol, git" der. Devamı da var... ama benden ub kadar. demek istediğim, Allahın ayetlerini bu kadar güzel kullanan bir adamı tebrik etmek lazım. Firdevsi bunu yapmakla, hayatına mal olsa, parçaları birer köpeğe yedirilse bile (çünkü hak etmiştir) bir gerçeği de yansıtıyor demektir.

    YanıtlaSil
  4. Zeyd'in karısınıda kaptı köfte:D daha n'apsın:D

    YanıtlaSil
  5. mal arkadaşlar siz neden bahsediyorsunuz ?? siz hangi kitaba göre Allah bizden biri diyorsunuz. tevrat incile göre mi? onların insanlar tarafından tahrif edildiğini benden iyi biliyorsunuz. bir de bir arkadaş ahirette kadın erkek cinsel organ felan demiş. orada şehvani duygular olmayacak. Allah hurileri erkeklere haşa haşa becermeleri için vermeyecek, hizmet için verecek. Sizde nasıl bi şuur nasıl bi yetişme tarzı varsa Allah ahirette sizlere yardım etsin. Dünyada da hidayet versin.

    YanıtlaSil