7 Ekim 2009 Çarşamba

BUNLARA İNANMALI MIYIM?

Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği köle kadınları; seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının... dayının... teyzelerinin kızla­rını ve... mü'minlerden ayrı ve sırf sana mahsus olmak üzere kendisinin ınehrini peygambere hibe eden mü'mi n kadını al­mam helal kılmışızdır... Allah bağışlayandır, merhamet eden­dir" (K. 33, Ahzab Suresi, ayet 50).


“... Puta tapanlardan yüz çevir. Allah isteseydi puta tapmazlardi...”

“Biz dileseydik herkese hidâyet veririrdik; fakat Cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduraracagima dâir Benden söz çikmistir...”
(K. Secde sûresi, âyet 13)

"Ey Peygamber hanımları! Sizler herhangi bir kadın gibi de­ğilsiniz. Allah'tan sakınıyorsanız edalı konuşmayın... evleri­nizde oturun; eski Cahiliyyede olduğu gibi açılıp saçılma­yın..(vs.)" (K. 33, Ahzab Suresi, ayet 3233).



“Allah dileseydi, yeryüzünde bulunanlarin hepsi inanirdi... Allah'in izni olmadan hiç kimse inanamaz...”
(K. Yûnus Sûresi, âyet 100).

“(Ey Muhammed!)... Kendilerine bir iyilik dokunsa: -Bu Allahtan'dir- derler; baslarina bir kötülük gelince: -Bu sendendir- derler. (Onlara) -Hepsi Allah'tandir- de...”
(K. Nisâ sûresi , âyet 78)
“Sana gelen iyilik Allah'tandir. Basina gelen kötülük ise nefsindendir...” (K. Nisâ sûresi, âyet 79).

Allah... diledigine azâb eder, diledigine merhamet eder...” (K. Ankebût sûresi, âyet 21).

“(Allah'i) Yalanlamis olanlarin o gün vay haline! Allah'a karsi gelmekten sakinmis olanlar, elbette (Cenne'te) gölgeliklerde ve pinar baslarindadirlar...”
(K. Mürselât sûresi, âyet 40-41)

“Allah rizik verirken kiminizi digerlerine üstün tutmustur”
(K. Nahl, 71);

Dünyâ hayatindaki geçimlerini aralarinda böldük ve bazilarini bazilarindan üstün kildik” (K. Zuhrûf, 32);

Andolsunki, senden önceki ümmetlere de elçiler gönderdik. Ardindan boyun egsinler diye onlari darlik ve hastaliklara ugrattik... De ki: -Ne dersiniz: eger Allah kulaklarinizi sagir, gözlerinizi kör eder, kalplerinizi de mühürlerse bunlari size Allah'tan baska hangi tanri geri verebilir...” (K. En'âm 42-46).

24/4 : Namuslu kadınları zina ile suçlayıp da sonra ( bu suçlarını ispat için ) dört tanık getirmeyenlere seksen değnek vurun ve artık onların tanıklığını asla kabul etmeyin. Onlar yoldan çıkmış kimselerdir. OLUR YOLDAN GEÇENLERİ ŞAHİT DİYE TOPLARIZ.

"Esnemek seytandandir. Sizden biriniz esneyecegi zaman gücu yettigi kadar onu karsilasin. çünkü sizin biriniz (esnerken...) -'haaa'- deyince seytan sevincinden güler" (Bkz. Diyânet Yayinlari. Sahih-i Buharî Muhtasari... Cilt 9, sh. 58, Hadis no. 1357).
Kötü rü'yâ konusunda Muhammed, yine ise seytani karistirir, ve kötü rü'yâ görenlere su tavsiyede bulunur: "Güzel rü'yâ Allah'tandir; fenâ rü'yâ da seytandandir. Biriniz korkunç, yâni karisik rü'yâ gördügünde hemen sol tarafina tükürüp, üflesin, ve o rü'yânin serrinden Allah'a siginsin, 'Eûzü bi'llâhi mine'seytani'r-racîm' desin. Bu sûretle o rü'yâ, gören kimseye zarar vermez" (Bkz. Diyânet Yayinlari. Sahih-i. Buharî Muhtasari... Cilt 9, sh. 58, Hadis no. 1358)
Görüyorsunuz ki kötü bir rü'yâ gördügünüz zaman, hemen uyanip yukardaki duâ'yi edeceksiniz, ve ederken sol tarafiniza tükürüp üfleyeceksiniz ve Allah'a siginacaksiniz! Günahladan kurtulmak için bundan daha klolay ne olabilir ki!
Yine Muhammed'in söylemesine göre, seytan uyuyan kisinin genzinde gecelemektedir. Bu nedenle Muhammed söyle yapilmasini emrediyor: "Sizin biriniz uykusundan uyanip da abdest aldiginda burnundaki nesneyi nefesiyle üç def'a disari çikarsin. Çünkü seytan, uyuyanin genzinde geceler" (Diyânet Yayinlari. Sahih-i. Buharî Muhtasari... Cilt 9, sh. 59, Hadis no. 1359)


"Biri bir kadini öpmüs, sonra da Resülullah'a gelerek olani ona haber vermisti. Bunun üzerine su âyet indirildi: -“ gündüzün başlangıcıyla son kısmında ve gecenin ilk çağlarında namaz kıl; şüphe yok ki güzel işler, kötülükleri giderir. İşte bu, iyi düşünenlere bir öğüttür.” (Hûd 114). Adam: -Bu hüküm yalniz bana mi âittiri- diye sorunca Resûlullah: -Tüm ümmetim için geçerlidir- buyurdu". (Buhârî'nin "Mevâkit-is- Salâtında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder