31 Ekim 2009 Cumartesi

Cennet taşı mı? Meteor parçası mı?

Manası kara taştır. cennette nur gibi ve bembeyaz iken dünyaya gelince insanların günahları tarafından karardığı rivayet edilir. bu yüzden bu isim verilmişitir
hz. muhammet(s.a.v.) tarafından kabe'nin yeniden inşasından sora yerine konulan, kutsal taş.

Aslında kutsal bir taş değildir. dünyaya düşen ufak bir meteordur. insanlar yukarıdan geldiği için cennetten inen taş demişler. Tanrılar gökte olduğu için meteor gökten geldiğine göre kutsal saymışlardır. Putperest inançın islama girmiş şeklidir. Diğer putperest, pagan ilkel inançlar; şeytan taşlama, namaz kılmak, kabede tavaf, oruç, sünnet, kurban... Hepsi islamda var.


Kuran'daki pagan ayetlerden bazıları
Mülk-5. ayet
" Andolsun ki biz, dünyaya en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış tanesi yaptık ve ahirette onlara alevli ateş azabını hazırladık "

Halk arasında yıldız kayması olarak bilinir. Meteorların atmosfere girince sürtünerek yanması, Kuran'da şeytanlara fırlatılan taneler olarak ifade ediliyor.

Saffat 8.ayet“Onlar, artık yüce topluluğa kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli bir azap vardır. Ancak meleklerin konuşmalarından bir söz kapan olursa, onu da delip geçen bir parlak ışık takip eder.”

9.“Doğrusu biz (cinler), göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyle doldurulmuş bulduk. Halbuki, (daha önce) biz onun bazı kısımlarında (haber) dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor.”

10.“Onları, taşlanmış (kovulmuş) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir alev sütunu düşmüştür.” Ve “Şüphesiz onlar, vahyi işitmekten uzak tutulmuşlardır. Ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk.

7 yorum:

  1. Cisimlere kutsallıgı tanrı degil insanlar verir.
    O taş peygamber tarafından oraya yerleştirilmişse kutsaldır.

    YanıtlaSil
  2. EY MÜSLÜMAN BÖYLE SAPITMIS INSANLARIN LAFINI DINEYYIPDE SAKIN SAPMAYIN O TAS KUTSALDIR VE CENNET DENDIR

    YanıtlaSil
  3. Manevi bir alemden nasıl maddi bir nesne yer yüzüne gelebilir ?

    YanıtlaSil
  4. hintlilerin kara taşı olup islamla bir ilgisi yoktur. aynı taşların benzerlerini hindistanda ki gabba lar görebilirsiniz

    YanıtlaSil
  5. saçma sapan fikirlerden arınmak lazım. peygamber efendimiz o taşı oraya koydurduysa bize sadece inanmak kalır. gerisi yalan.

    YanıtlaSil
  6. inan o zaman biraderim 11.09. ne denirse inan sen.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım Kuran-ı Kerim zaten sizlerin varolacağını 1400 yıl önceden bildiriyor bize.Allah(cc) elbetteki cehennemi boşuna yaratmadı.Oraya da birileri lazım değil mi?Tabii ki inanmayanlar olacak lafımız yok.Doğrusu turan dursun da okudum ilhan arsel de.Gerçekten oku kitaplarını iddia ettikleri ayetleri araştır ama lütfen önceki ve sonraki ayetleri de oku.Bak burda bile yorum yapana cevap veriyorsun.Elbetteki senin öldürmek isteyeni öldürmek istersin.Kuran bunu söylüyor.Bundan daha gerçekçi ne olabilirki?

    YanıtlaSil