7 Ekim 2009 Çarşamba

YOKSA BUNLAR DOĞRU MU? KAFAM KARIŞTI

Cariyeler, Hemde Sınırsız

İslamın en yumuşak karınlarından biriside cariyelerdir. Cariyekelimesi Kuran da bol bol geçer.. Peki bu cariye nedir? Cariye baskınlar da, savaşlarda ele geçirilen kadınlardır, yani köledirler.. Bu kadınlar savaşanlar arasında pay edilirler..
Peki bu cariyeler ne işe yarar?
1-Bu cariyeyi alıp eve götürüp cinsel olarak kullanabilirsiniz.
2-Bu cariyeyi evde hizmetçi olarak kullanabilirsiniz.
3- Bu cariyeyi köle pazarına götürüp satabilirsiniz..
4- İstediğinize hediye olarak verebilirsiniz.
Şimdi kadınlara soruyorum.. Tarih çok çabuk unutulur. İslam ın gelişinden bu yana milyonlarca kadın esir olup cariye olarak hayatlarını sürdürmüşlerdir.. İnanmıyorsanız kendi Osmanlı tarihine bakmanız yeterlidir.. Cariyeliği Kuran onaylar, Allah ın emridir.. Peki hanımlar siz cariye olmayı kabullenirmiydiniz?
Ama cevaplamadan önce bakalım allah cariyeler hakkında ne diyor..
Ele geçirilen cariyelerin bir kısmı evlidir. Kocası ya kesilmiş, ya da zavallı adam kaçmıştır.. Şimdi işin en ilginç yerine gelelim.. Kuran a göre bu evli cariye ile cinsel ilişkiye girmek GÜNAH DEĞİLDİR..
4/24- (Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helal kılındı.
Söyleyecek söz bulamıyorum. Bu ayetin takdirini sizlere bırakıyorum..
Nur suresi
33- Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunanlardan (köleler ve cariyelerden) mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde (hürriyete kavuşmalarında kendileri için) bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah’ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir.
Biçare bu cariyeleri fuhşa zorlayan saygıdeğer Müslümanlara Allah;
Onları fuhşa zorlarsanız bu çok büyük günahtır diyor mu? hayır
Onları fuhşa zorlayanlara şu kadar sopa vurun diyor mu? hayır
Ya ne diyor?
Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir.
Bizde bir deyim vardır. istemem yan cebime koy.
İşte aynen bunun gibi,Allah zorlamayın ama zorlarsanız ben onları affedeceğim diyor.
Sayın Allah, onları zorlayanlara neden herhangi bir ceza öngörmüyorsun da, hiç bir suçu olmayan o biçareleri affederim diyorsun?
Muminun Suresi..
5. Ve onlar ki, iffetlerini korurlar;
6. Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir.
Evet şu tanıma bir bakar mısınız? ELLERİNİN ALTINDA BULUNAN CARİYELER HARİÇ..
Ne kadar da aşağılıyor kadınları.. Ne demek ya ellerinin altında bulunan cariyeler hariçç. Nedir bu cariye her zaman el altında bulunması? Hem ne demek o cariyeler işin içine girince iffetten sayılmaması?
Aynı şey Ahzab Suresinde de vardır.. Bu ayette Müslümanlar Allah Muhammed e evlenmeyi yasakladı derler ama bakın nasıl bir yasak!!
52. Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helal değildir. Allah her şeyi gözetler.
İşte Allah ın gözünde cariye ne demek öğrenmiş oldunuz.. Muhammed e evlilik artık yasaklanıyor zira hem başında ki onca karısı hem de etraf söylenmeye başlıyor.. Nasıl bir peygamber ki bu durmadan evleniyor? Birde Ahzab 50 vardır ki zaten milletin tepkisine neden olan ayette budur.. İşte o zaman bu söylentilere cevap olarak Ahzab 52 iniyor..
50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lazım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.
Gördüğünüz gibi bu ayette uçan kaçan ne kadar kadın varsa Muhammed e helal edilmiş ve allah birde not eklemiştir.. Bakın Müslümanlar bu konuda Muhammed e zorluk çıkartmayın, o canı kimi isterse alır.. Eh tabi bunun üzerine insanlar söylenmeye başlamıştır.. Nasıl söylenmesinler ki!!
Şu kıyaha bakınız.. Kendisini Muhammed e armağan eden kadınları sadece ve sadece Muhammed e helal kılıyor.. Diğer erkekler böyle bir haktan yararlanamaz diye ekliyor!! Malumunuz o dönemde kadınlarla evlenilince Mehir yani para ödemeniz gereklidir.. İşte Muhammed o kadar çok evlenmiş ki habire Mehir ödeyip durmuştur.. az da olsa bu mehirden yırtmak için böyle bir ayet indirmiştir..
Birde ne demek bir kadının kendisini bir erkeğe hibe yani hediye etmesi? Olacak iş değil..
Evet saygıdeğer hanımlar.. Sizleri Türbanı savunduğunuz gibi İslamda ki bu uygulamalarıda savunmaya davet ediyorum. Öyle Allah ın emirlerinden işinize geleni seçip böğürmek allah ı incitir.. allah incinir mi demeyin inciniyormuş.. Ben demiyorum kendi diyor..

Ahzab suresinde ki bu havada karada uçan kadınlar meselesinden baya bir tepki gelmiştir. Muhammed de bu tepkilere karşı bu ayeti yazmıştır..
Ahzab 57. Allah ve Resulünü incitenlere Allah, dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için horlayıcı bir azap hazırlamıştır.

4 yorum:

  1. merhaba olmasın sana ve senin gibi araştırmadan iftiralar atanlara.
    Kuranda bir tane "cariye" kelimesi bulursan sana ödül vaad ediyorum:)
    Ancak orjinal arabcasını kast ediyorum...Piyasa çevirilerini değil...
    Tabii ki bu cehaletinin üzerine,kalkıpda sana "Ma meleket eymanüküm" kelimesinin anlamını uzun uzun anlatacak değilim.
    Yazıklar olsun ki hiçbir Bilgi kırıntısına dahi dayanmadan bu saçmalıkları Kin ve Nefret duyguları ile yazıyorsun...
    merak etme bazı kendini bilmezler gibi sana sövecek değilim...Bilirim ki gizli bir haz alırsınız...
    islah olman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. siktirlan kuranda bal gibi carıye var uydurma götunden sımdıye kadar hıcbır din bılgını inkar etmedi şimdi foyanız ortaya cıkınca kuranda yazmıyo öyle sey deıye uydurursun ...........ulan ne yalancı herıflersınız be............kuranda carıye de var kölelıkte

    YanıtlaSil
  3. http://www.kurandaara.com/index.php?act=ara&keyword=cariye&meal=1&sure_no=&go.x=24&go.y=11

    YanıtlaSil
  4. Ahzab
    (52) Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka.

    YanıtlaSil