13 Şubat 2010 Cumartesi

Allah mı Firavun mu hangisi kötü?

Firavun un sindirme anlayışı

Ayet - Taha 71
Firavun dedi ki: “Size izin vermeden önce ona imân mı ettiniz? Muhakkak ki o, gerçekten size sihir öğreten, sizin büyüğünüzdür. Bu durumda mutlaka sizin ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim. Ve sizi mutlaka hurma ağacına asacağım. Ve böylece hangimizin azabı daha şiddetli ve daha kalıcı imiş gerçekten bileceksiniz. dedi.



Allah ne diyor peki bu bozgunculuk çıkaranlar için

Allah ın sindirme anlayışı

Ayet - Maide 33
Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.



,

4 yorum:

  1. AFERİİİİİN. yine bir mongol. Allah bu ayetinde başka bir şey açıklamak istiyor siz tabi gerzekler ayetlerin sadece belli kısımlarını alıyorsunuz. tamamını verirseniz halkın kafası karışmayacak. kafanıza göre seçiosunuz. kuran kitap gibidir her ayetin giriş gelişme ve sonucu vardır. siz sadece gelişme kısmının bir bölümünü aldığnız için bunları istediniz şekilde insanlara yansıtıyorsunuz. hey gidi... neyse Allah'a savaş açanlar putperestler oluyor. Müslümanlar kendi dinlerini yayarlarken putçular müslümanlara engel oluyor ve onlara işkenceler yapıyorlar, gıdalarını kesiyorlar, içeceklerini ellerinden alıyorlar, SAVAŞ açıyorlar (!!!). lütfen biraz Türk - İslam Tarihi okuyunuz ve ona göre bu konuları açınız.

    YanıtlaSil
  2. Aynı muhammed'e benziyorsunuz. İfadeleriniz bile aynı. Muhammed de hakaret ederdi kendi ibi düşünmeyene. Ebu cehil e "cahillerin babası" diye hitap edilmesini sağladı. Bu nasıl bir peygamber?

    Bana "mongol" demeniz çok etik dışı tıpkı peygamberin gibi!


    Kuranın neresini okursan oku. Uyutma, sömürme, sindirme, kontrol etme, itaat ettirme, robotlaştırma..... bunlar vardır. Düşünce yoktur, ahlak yoktur.

    Bazı ayetlerdeki ahlaki yaklaşımları örnek vermeyiniz. En kötü diktatörler bile hakimiyeti altındaki toplunda bir hırsızlık, düzen bozucu davranışı cezalandırırdı.

    Muhammed geçmişin diktatörüdür. Demokrası, özgürlük anlayışı yoktur. Gücü eline tamamıyla geçirdikten sonraki yönetim şeklinden anlaşılır.

    YanıtlaSil
  3. cahil demek bir hakaret değildir. hakikate,hakka yönelememiş kişilere denir. peygamberime kötü sözler söyleyen sizsiniz. peki neden bize karşı bir tavır alıyorsunuz??? size ne yaptığımızı merak ediorum cidden??? neyse Kuranın neresinde uyutma sömürme vs varsa bana söyleğin peygamberimizn adı bile Muhammed. Muhammedin ne anlama geldiğini biliyor musun? iyi güzel ahlaklı demektir Muhammed. Ve kuranın her yerinde iyi ve güzel ahlakla ilgili bilgiler ve nasihatlar verir. binlerce yıl öncesinden bile geleceği görmüştür. Ulu Önderim gibi onunda ileri görüşlülüğü vardır. Yıllar öncesinden bayanların hakkını savunmuştur. Bayanlar onun için önemliydi. Sırf annelerimiz için bile ayet vardır. Bayanlar kutsaldır bunu o zamandan beri biliyordu. Muhammed geçmişin diktatörüyse bana yaptığı bi diktatörlükten bahsedin. Yaptığı savaşların ve olayların hepsi kendilerini müşriklerden korumak içindir.

    YanıtlaSil
  4. muhammed=övülen, kendisine hamd edilen demek. Yani öv ve ona şükret demek. Adı bile egoist.

    YanıtlaSil