3 Şubat 2010 Çarşamba

Kimler Cennete Gidecek?

Bir Budist veya Hindu veya deist…ateist Ne kadar dürüst olursa olsun …….dört dörtlük bir insan olsun……

Kuran diyor ki, İslama inanmayanlar sonsuza dek cehennemde yanacaklar.. Ama Müslüman olursanız sonunda cennete gideceksiniz.

ayetler ………


Onların yaptıkları her bir iyi işi ele alırız, onu saçılmış zerreler haline getiririz, değersiz kılarız . ( Furkan 23 ayet)

İşte onlar, kendileri için âhirette ateşten başka bir şey olmayan kimselerdir. Dünyada yaptıkları şeyler, orada boşa gitmiştir.(Hud 16)

İnkar edenlere cehennem ateşi vardır. Ölümlerine hükmedilmez ki ölsünler; kendilerinden cehennemin azabı da hafifletilmez. Her inkarcıyı böylece cezalandırırız. (Fatır 36)

İçinizden dininden dönüp kafir olarak ölen olursa, bunların işleri dünya ve ahirette boşa gitmiş olur. İşte cehennemlikler onlardır, onlar orada temellidirler (Bakara 217)

Şüphesiz ayetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. (Nisa 56)

O gün bunlar cehennem ateşinde kızdırılacak da onların alınları, böğürleri ve sırtları bunlarla dağlanacak ve, “İşte bu, kendiniz için biriktirip sakladığınız şeylerdir. Haydi tadın bakalım, biriktirip sakladıklarınızı!” denilecek. (tevbe 35)

Doğrusu, inkarcılar için zincirler, demir halkalar ve çılgın alevli cehennem hazırladık ( İnsan 4)

Kim Allah’a ve Peygambere inanmazsa bilsin ki, şüphesiz biz, inkârcılar için alevli bir ateş hazırladık. (Fetih 13)

Rablerini inkar edenlerin işleri, fırtınalı bir günde, rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer; yaptıklarından hiçbir şey elde edemezler. İşte bu uzak sapıklıktır. (İbrahim 18)

Kâfirlere şöyle denilir: “Şimdi tadın. Artık bundan sonra yalnızca azabınızı artıracağız.” (Nebe 30)

İnkâr edenler, Allah'a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler. (Beyyide 6)

Cehennemde bulunanlar cehennem bekçilerine diyecek ki, Rabbinize dua edin, bizden, bir gün olsun azabı hafifletsin. Halbuki kafirlerin yalvarması boşunadır. (Mümin 49)

Elleri boyunlarına bağlanmış, çatılmış olarak cehennemin daracık bir yerine atıldıkları zaman orada, yok olup gitmeyi isterler. (Furkan 13)

Orada ne serinlik ne de içilecek bir şey tatmazlar; sadece kaynar su ve irin.... (Nebe 24)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13309

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder